Om Outdoor Oplevelser

Hvem står bag denne blog?

Mit navn er Jesper Wiveson, og jeg er personen bag denne friluftsliv blog. Jeg startede bloggen for at skabe en platform, hvor jeg kan dele mine oplevelser og erfaringer med andre, der har interesse for friluftslivet og en aktiv livsstil.

Personligt mener jeg, at der mangler information på danske hjemmesider omkring bjergbestigning, træning til disse ture samt anbefalinger af udstyr og pakkelister. Derfor vil jeg bruge min friluftsliv blog til at skrive om nogle af disse emner, efterhånden som jeg selv lærer og udforsker nye ting.

For mig handler friluftslivet om at finde ro, men også om at udfordre mig selv. Det er et sted, hvor man kan blive mere bevidst om ens egne styrker og svagheder. Jeg håber, at mine indlæg vil motivere dig til at tage på dine egne ture og eventyr.

Outdoor Oplevelser skal være en platform, hvor vi sammen bliver klogere på friluftsliv, bjergbestigning og andre spændende oplevelser. Hvis du har forslag til emner, jeg skal skrive om, er du velkommen til at sende en e-mail. Jeg ser frem til at udforske og dele flere oplevelser med jer!

om Outdoor oplevelser

Til højre ses jeg stående sammen med min gode ven Bastian

Lad mig præsentere mit outdoor CV

Vildmarkstur_sverige

Vildmarkture i Sverige

I min ungdom deltog jeg i en årlig vildmarkstur arrangeret af den lokale ungdomsskole i Sverige. Vi sejlede i kanoer og kajakker mellem lejrene og oplevede fantastiske søer og åer. Overnatning skete i telte, og vi tilberedte vores mad på stormkøkkener. Turen bød på fiskeri, bjergbestigning, svømning og foskajaksejlads. Disse ture har skabt mange gode minder og forstærket min passion for naturen og friluftslivet.

Friluftsfag på efterskole

Da jeg startede på Sundeved Efterskole i 2009, tog jeg beslutningen om at vælge friluftslinjen. Her blev vi introduceret til kajaksejlads, madlavning over bål, knivfremstilling, overnatning i shelters og træklatring med sikringsudstyr. Det var en fantastisk oplevelse at lære disse færdigheder og udforske naturen på denne måde.

Kajak instruktør assistent

Efter min afslutning på efterskolen blev jeg kontaktet af min tidligere friluftsunderviser, Carsten. Han havde netop startet sin egen virksomhed, hvor han tog turister med ud på sejlture i Sønderborg Fjord. Han havde brug for assistenter til at hjælpe ham på turene. Som en del af dette, gennemførte jeg IPP 2-havkajakkurset.

Værnepligt i Varde

Efter min tid på HTX besluttede jeg at indtræde i forsvaret og gennemføre min værnepligt. Her blev jeg udfordret og lærte en bred vifte af færdigheder, der var essentielle for udendørs liv. Jeg blev grundigt trænet i at pakke vandrerygsække, pleje mine støvler og vedligeholde udstyr. Jeg deltog i lange marchture og overnatninger under tarps, hvor jeg fik mulighed for at styrke min udholdenhed og tilpasningsevne til naturen. Derudover fik jeg en omfattende undervisning i navigation, førstehjælp og korrekt håndtering af våben. Denne erfaring har været uvurderlig i forberedelsen til mine fremtidige udendørs oplevelser.

Bjergbestigning_Elbrus

Bjergbestigning - Kilimanjaro & Elbrus

I 2015 tog min kammerat Bastian og jeg beslutningen om at bestige Kilimanjaro, Afrikas højeste bjerg. Det var en enorm oplevelse og vores første erfaring med bjergbestigning. På Kilimanjaro lærte vi om de forskellige klimazoner, højdesyge og hvilket tøj og udstyr der er nødvendigt til sådanne ekspeditioner. Vores næste bjergudfordring kom i 2019, hvor vi besluttede os for at bestige Elbrus, der med sine 5642 meter er Europas højeste bjerg. Vores passion for bjergbestigning voksede, og vi ser allerede frem til vores næste bjergeventyr.

Arbejde i friluftsbutikker

Arbejde i friluftsbutikker

Jeg har haft privilegiet af at arbejde i tre forskellige friluftsbutikker, hvor jeg har fået omfattende erfaring med vejledning og rådgivning om friluftsudstyr. Min første arbejdsplads var hos Outdoor i Centrum i Sønderborg, hvor jeg startede med at vejlede og rådgive kunder. Efterfølgende blev jeg ansat hos Eventyrsport i Aarhus, hvor jeg lærte at rådgive og vejlede kunder inden for støvler, rygsække, soveposer og andre produkter. Som det sidste sted var jeg hos Grejfreak.dk, hvor jeg har opnået ekspertise inden for et bredt spektrum af udstyr og beklædning til jagt, militær, politi og outdoor brug. Gennem disse tre butikker kan jeg tilbyde solid vejledning og rådgivning om støvler, vandrer rygsække, soveposer og alt det nødvendige udstyr for den bedste oplevelse i naturen. 

Scroll to Top