Rejsen til Europas højeste bjerg

Elbrus topbillede

Rejsen til europas højeste bjerg!

Så kom vi endelig afsted til Mount Elbrus i Rusland. Jeg rejste sammen med min gode ven Bastian, som jeg også besteg Kilimanjaro sammen med. Vi rejste fra d. 4 juli med afsted med rejseselskabet Kipling travel og var hjemme igen d. 19 juli. 

Denne rejse, var noget som vi havde set frem til i lang tid. Vi har nemlig knoklet et helt år for at spare op til turen. Selve rejsen koster omkring 18 tusinde kroner, men man skal også lægge penge til side til udstyr, forsikringer og lommepenge. (Der vil senere komme et budget for alle udgifter) 

Kort over elbrus

Hvor ligger elbrus?

Bjerget ligger i kaukasus bjergene i Rusland, og elbrus højde er 5641 meter. Bjerget er en del af  bjergbestiger-udfordringen “the seven summits”. For mig og Bastian er Elbrus vores nummer to bjerg ud af de syv. 

Der kan godt forekomme tvivl om hvorvidt Mount Elbrus er Europas højeste bjerg. Mange peger f.eks. på Mont Blanc i Frankrig med sin højde på 4810 m, men hvis man medregner den vestkaukasusiske bjergkæde til Europa, er Elbrus europas højeste bjerg. 

Kilder: 
http://xtremesport4u.com/extreme-land-sports/mount-elbrus-where-is-it/
https://www.adventurealternative.com/whats-the-highest-mountain-in-europe/

Hvad skal man have med?

Du skal have det basale alpine klatreudstyr, beklædning samt gear. (Jeg vil også senere lave en Elbrus pakkeliste) Så kan du se hvad jeg jeg tog med, og jeg vil også komme ind på hvad man burde have efterladt derhjemme.

Vil du se flere billeder?

På min instagram profil kan du finde flere billeder fra vores tur. Jeg vil også få klippet noget video materiale sammen løbende!  Skriv gerne hvis du skulle have andre spørgsmål.
Følg mig her!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll to Top